Over mijzelf

Vanaf 1985 werk ik als fysiotherapeut. Snel daarna in  1987 ben ik met de studie  acupunctuur gestart en heb deze licentie gehaald in 1990. Sindsdien ben ik met steeds meer kennis,  studie, ervaring en verbazing,  enthousiast bezig deze fantastische natuurlijke behandelwijze in de praktijk te brengen

In Emmeloord ben ik sinds 1991 vrijgevestigd als Acupuncturist (en Fysiotherapeut).  Meer recent ook weer in Lelystad en Vollenhove.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur  (+KAB, Koepel Alternatieve Behandelwijzen; klachten bureau) en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF. Deze instanties garanderen een hoge kwaliteit onder andere door verplichte bijscholingen. Als fysiotherapeut ben ik BIG geregistreerd.

Vanaf 1989 tot nu ben ik werkzaam bij Stichting Coloriet te Lelystad. Dit is een instelling voor zorg en revalidatie waarbij ik acupunctuur ook inzet.

Een greep uit trainingen van de laatste jaren:

  • Wu Yun Liu Qi, klassieke acupunctuur, ouder dan de TCM en gecombineerd met de Westerse medische kennis een geweldige aanvulling.   (2007 – 2011)
  • Oedeem therapie methode Casey Smith, behorend bij het fysiotherapeutische arsenaal.    (2011 – 2012)
  • Cranio Sacrale therapie, deze therapie ligt op het grensvlak tussen fysiotherapie en de acupunctuur omdat hierbij uitgegaan wordt van het basisbegrip energie in combinatie met Westerse kennis van de anatomie, fysiologie en psychologie.  (2013)
  • Yi Jing. Het boek der veranderingen. Het oudste boek en basis van de Chinese cultuur. Met een eigen taal. Aangevuld met Taoïstische en Confucianistische commentaren. Oude kennis over hoe het leven zich kan ontwikkelen. Een klassieke vorm van het huidige DNA onderzoek.
  • Hoe deze kennis van de Yi Jing practisch toe te passen binnen de acupunctuurpraktijk (2016)
  • Acupunctuur bij auto immuun aandoeningen en kanker (2016)
  • Motiverende Gespreksvoering en Oplossingsgericht Coachen (2018)

Ik ben getrouwd met Janny en heb  3 kinderen en een kleindochter. Een hobby is het zeilen met en varend houden van onze 80 jaar oude boot “Avontuur”.